Met het toenemende aantal drone-incidenten in het achterhoofd heeft het Britse bedrijf OpenWorks Engineering de SkyWall 100 ontwikkeld. Het apparaat is in staat projectielen af te schieten met een net waarmee vijandelijke drones kunnen worden onderschept. De Skywall 100 doet qua uiterlijk niet onder voor een militair wapen en kan drones op zo'n 100 meter afstand onderscheppen.

SkyWall 100

Ongwenste drones kunnen met de SkyWall 100 van OpenWorks Engineering met behulp van een net worden onderschept. De SkyWall 100 is in staat om met behulp van compressiedruk projectielen af te vuren die een vangnet bevatten. Nadat de drone is gevangen klapt er een parachute open die een gecontroleerde landing mogelijk maakt. Het draagbare systeem kan in alle omstandigheden worden ingezet en weegt in totaal 10 kilogram.

Motivatie

OpenWorks Engineering's motivatie om een anti-drone systeem te ontwikkelen komt voort uit het toenemend aantal incidenten met ongewenste drones. Zo worden drones ingezet om drugs in gevangenissen te smokkelen, worden er ongewenste opnames van filmsets gemaakt en zijn er geregeld problemen met drones in de buurt van luchthavens.

SkyWall 100 stopt ongewenste drones met vangnet


Drones bestrijden met netten

OpenWorks Engineering is niet het eerste bedrijf dat met behulp van een net ongewenste drones uit het luchtruim haalt. In de Japanse hoofdstad Tokio maakt de politie al gebruik van drones met netten nadat een radioactief geladen quadcopter in april 2015 op het dak van de Japanse premier landde.

0 Reacties

    Plaats een reactie