Op het dak van de officiële residentie van de Japanse premier Shinzo Abe in Tokia is vanochtend een radioactieve drone gevonden. De drone was uitgerust met een vuurpijl waar een radioactiviteit symbool op stond en testte bovendien positief op straling.

Kerncentrale

Van wie de drone is, of waar de straling vandaan komt, is voorlopig niet bekend. Wel is er vandaag in Japan besloten dat een kerncentrale opnieuw mag starten waardoor er gedacht wordt dat er misschien een link is met de drone. radioactieve-drone-op-dak-japanse-premier-quadcopterradioactieve-drone-op-dak-japanse-premier-quadcopter

Explosieven

De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat de drone niet over explosieven beschikte maar de quadcopter was wel uitgerust met een camera. Ook was de drone uitgerust met een plastic fles dat een vuurpijl voor noodsituaties bleek te zijn.

Kantei

De quadcopter, van ongeveer een doorsnede van 50 centimeter, is gevonden op het dak van het gebouw genaamd 'Kantei'. Het gebouw staat in het midden van de hoofdstad en telt vijf verdiepingen. De premier neemt vandaag deel aan een Aziatisch-Afrikaanse conferentie in Indonesië en was dus zelf niet aanwezig in het gebouw. radioactieve-drone-op-dak-japanse-premierradioactieve-drone-op-dak-japanse-premier

Regelgeving Japan

Het gebruik van drones in Japan wordt steeds groter omdat er nog geen enkele wettelijke beperkingen van kracht zijn op het gebruik van drones. De drones worden voornamelijk gebruikt voor luchtfotografie.

0 Reacties

    Plaats een reactie