Een aap uit Burgers' Zoo heeft met een behendige actie de titel 'Drone Video van het Jaar 2015' in de wacht gesleept. Tijdens opnames van het apenverblijf in Burgers' Zoo sloeg een chimpansee de drone van filmer René van Manen met een tak uit de lucht. De video ging vervolgens de hele wereld over en werd genomineerd voor Drone Video van het Jaar 2015. In de maand november heeft de drone video uiteindelijk de meeste stemmen weten te krijgen en verdient daarmee de titel 'Drone Video van het Jaar 2015'.

Aap slaat drone uit de lucht

De drone video van René van Manen is door bezoekers van Drones.nl uitgeroepen tot Drone Video van het Jaar 2015. In de video is te zien hoe een inwoner van Burgers' Zoo in Arnhem de drone van Van Manen op brutale wijze uit de lucht slaat. De close-up beelden van de chimpansee zijn inmiddels wereldwijd al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Van Manen maakte de opnames voor het tweede seizoen van het televisieprogramma Burgers' Zoo Natuurlijk. drone_videovanhetjaar_logo_2015drone_videovanhetjaar_logo_2015

Officiële uitreiking

Naast de eeuwige roem gaat René van Manen er ook vandoor met de felbegeerde Drone Video van het Jaar Award. De award wordt officieel op vrijdag 4 december 2015 om 11:00 uur aan de winnaar uitgereikt op de plek waar zijn video is opgenomen: het apenverblijf van Burgers' Zoo.

2 Reacties

  1. Rob van Nieuwland

    DARPAS, de branchevereniging voor professioneel gebruik van drones, feliciteert René van Manen met de verkiezing van dronefilm van het jaar. Hij laat hiermee zien wat de mogelijkheden zijn van de inzet van drones met camera. Echter waar wij wel aandacht voor vragen is de legaliteit van deze opname. Het blijkt dat hij dit deed uit opdracht van Burgers Zoo. Dus is het geen hobbygebruik en dus moet de operator aan de door de overheid vastgestelde regels voldoen. Deze opnamen zijn gemaakt toen er nog sprake was van een ontheffingsbeleid. Bij navraag bij de overheid blijkt de maker geen bevoegdheid te hebben gehad en diverse regels van de overheid te hebben overtreden (geen NOTAM, geen bedrijfsontheffing, geen geldige TUG). Vele van onze leden hebben tot meer dan 10 duizend euro moeten investeren om legaal dit soort opnamen te mogen maken. Zij hadden deze opnamen dan ook graag legaal willen maken. Als we met elkaar spelregels afspreken en die ook door de organisator van deze wedstrijd op hun website worden uitgedragen, waarom zetten ze dan mensen die illegaal opnamen maken zo in het zonnetje. Als iedereen vindt dat deze prachtige opnamen zomaar gemaakt konden worden, dan vragen de bedrijven die er veel voor moesten doen zich af waar die regels dan voor nodig zijn. Dat had hun veel kosten en moeite bespaard, en al veel meer opdrachten opgeleverd.

  2. Richard

    Vermenigvuldig die 10.000 euro maar met 4...

Plaats een reactie