Nadat in juni de zelfbouwmodellen van de HEXO+ de deur uit zijn gegaan, is er nu ook eindelijk nieuws over de ready-to-fly modellen van de HEXO+. De HEXO+ bevindt zich op dit moment in de laatste fase van het productieproces. Het HEXO+ team wil echter nog niet zeggen wanner de ready-to-fly HEXO+ drones de deur uit gaan.

HEXO+

De HEXO+ is een drone die bekend werd door middel van crowdfundingswebsite Kickstarter. De HEXO+, een hexacopter (6 armen), wist binnen enkele dagen het financiële doel al te bereiken. Het zesarmige onbemande vliegtuigje heeft uiteindelijk middels 2336 backers (mensen die het project ondersteund hebben) 1.306.920 dollar binnen weten te halen. In januari werd hij al gedemonstreerd in Las Vegas waarbij onder een select groepje ook Drones.nl aanwezig was. Het HEXO+ team heeft echter een aantal dingen onderschat waardoor er nu enige vertraging opgelopen is.

Update

Het HEXO+ Team is nu echter met een update gekomen om onder andere de backers te voorzien van nieuwe informatie.

Productiecentrum

Na overleg is besloten het productiecentrum te vestigen in Frankrijk vanwege een tweetal cruciale redenen:

  • Het Onderzoek & Ontwikkelingslaboratorium ligt slechts op een paar uur afstand van het nu in Frankrijk gevestigde productiecentrum. Hierdoor kunnen de ingenieurs aanwezig zijn om de kwaliteit te waarborgen.
  • De locatie van het productiecentrum zorgt er tevens voor dat het team achter de HEXO+ aanwezig kan zijn tijdens belangrijke periodes van ontwikkeling en testen.
productiecentrum-hexo+productiecentrum-hexo+

Onderschat

Quadrone System, het bedrijf dat achter de HEXO+ zit, geeft aan dat ze de tijd, die nodig is om van de prototypefase naar de productiefase over te stappen, onderschat hebben. Om de kwaliteit te waarborgen moeten er ontelbare aanpassingen plaatsvinden die meer tijd in beslag nemen dan van tevoren verwacht was. Het is echter wel het wachten waard volgens Quadrone System, de aanpassingen zorgen er namelijk voor dat het product uiteindelijk van zeer hoge kwaliteit is.

Productieproces

Er zijn tevens veel vragen vanuit de Kickstarter backers gekomen over hoe het productieproces in elkaar steekt. Quadrone geeft aan dat er 3 fases zijn in het productieproces: De EVT (Engineering Validation Test), DVT (Design Validation Test) en de PVT (Product Validation Test). Engineering Validation Test Deze fase volgt nadat de prototypefase is afgerond en nadat de zelfbouwmodellen waren verzonden. In de EVT wordt er getest of de prestaties en de functionaliteit van hoge kwaliteit zijn. Indien deze factoren positief werden bevonden kan de volgende fase plaatsvinden; de Design Validation Test. Design Validation Test Nadat de functionaliteit en de prestaties van de HEXO+ goedgekeurd zijn is het tijd voor de DVT. Tijdens de DVT er voornamelijk gekeken naar het design en de soft- en hardware. Is het design zoals het moet zijn? Dit zijn vragen waar in deze test antwoord op wordt gegeven. Daarnaast is de hard- en software ontzettend belangrijk, aangezien er geen weg terug is nadat dit in de drones geïnstalleerd is. Volgens Squadrone werkt alle hardware nu perfect samen. De eerste 30 HEXO+'s zijn tevens ontwikkeld in deze fase. Een deel van deze drones worden naar ambassadeurs en backers van de HEXO+ toegestuurd. Dit zijn officieel de eerste totaal autonoom filmende HEXO+ drones die de deur uit zijn gegaan. Er vinden echter nog wel regelmatig software updates plaats, maar deze zijn gratis te installeren. hexo+-productiecentrum-testhexo+-productiecentrum-testProduction Validation Test Dit is de fase waarin de HEXO+ zich op dit moment bevindt. In deze fase is het zaak om een groot aantal HEXO+'s te ontwikkelen die over alle verwachtingen en vereisten beschikken. Ook is de verpakking aangepast omdat het niet aan de eisen voldeed. De nieuwe verpakking wordt op dit moment ontwikkeld. Squadrone System geeft aan dat ze té optimistisch waren over de tijd waarin ze deze fase zouden behalen. Ze geven daarnaast nog niet aan wanneer ze verwachten de drones daadwerkelijk te gaan leveren, wellicht omdat ze dan weer te optimistisch zijn. Hexo+-pakket-615x350Hexo+-pakket-615x350

Nieuwe update

Het HEXO+ team komt snel met een nieuwe update over de website waar je dan je order kunt achterhalen, upgrades kan bekijken en het afleveradres kunt wijzigen. Ook komt er nieuws over reservebatterijen en een speciale deal voor reserveonderdelen en accessoires. Op dit moment wordt er overlegd met de logistieke manager waarna de update snel plaatsvindt.

0 Reacties

    Plaats een reactie