Gisteren vond in Las Vegas, Nevada een unieke demonstratie plaats van de HEXO+ drone, die pas in de zomer van 2015 beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. De demonstratie was enkel toegankelijk voor een select gezelschap met genodigden en Drones.nl had de eer aanwezig te zijn tijdens deze demo van de splinternieuwe HEXO+ drone.

Kickstarter

HEXO+ verwierf wereldwijde bekendheid door een succesvolle crowdfunding-campagne Kickstarter. De campagne werd geïntroduceerd in juni 2014 en behaalde al binnen enkele dagen haar gestelde financiële doel.

Auto-follow

Als eerste ter wereld introduceerde HEXO+ de auto-follow-me-functie. De drone volgt automatisch de piloot wat de drone uitermate geschikt maakt voor registratie van action-sports. "Ik ben zelf jarenlang actief geweest in de sportwereld en realiseerde dat een drone met automatische volg-functie de enige manier is om action sports goed in beeld te brengen", vertelt Sylvain Montreuil, mede-oprichter van Squadrone System, het bedrijf achter HEXO+.

Hexacopter

HEXO+ is een hexacopter, wat betekent dat de drone beschikt over 6 armen die ieder uitgerust zijn met een helikopter. In tegenstelling tot quadcopters - drones met 4 helikopters - zorgt een hexacopter voor meer stabiliteit en wendbaarheid. De naam 'HEXO' is afgeleid van de benaming 'hexacopter'. "De 'plus' in de naam duidt de intelligentie van het apparaat aan", verklaart Montreuil. hexoplus-drone-smartphone-apphexoplus-drone-smartphone-app

App

Bediening van de HEXO+ drone gaat volledig via de HEXO+ smartphone app. De app is uitgerust met 6 verschillende modussen: Hover, Follow, Dolly in, Dolly side, Fly (in/out) en 360 selfie. Via een zeer gebruiksvriendelijke interface is iedere modus eenvoudig naar persoonlijke wens te configureren en vervolgens via één simpele druk op de button te activeren. De app biedt tevens de mogelijkheid om eerder gemaakte opnames te bewaren en te bekijken.

Concurrentie

Na aankondiging van de HEXO+ drone zijn er reeds enkele drones op markt verschenen die over een dergelijke volg-functie beschikken, zoals bijvoorbeeld 3D Robotic's IRIS+. "Toch denken we een verschil te kunnen maken door ons volledig te richten op beelden. De HEXO+ is geen vliegende drone, maar een vliegende camera", licht Montreuil toe. hexoplus-drone-demonstration-antoine-levelhexoplus-drone-demonstration-antoine-level

Verkrijgbaar

De HEXO+ drone is aankomende zomer verkrijgbaar voor het grote publiek. De adviesprijs van de drone zal 1400 Dollar bedragen.

CES 2015

HEXO+ is aanwezig van 6 t/m 9 januari 2015 op de CES 2015 in Las Vegas, Nevada. De stand van HEXO+ is te vinden in de South Halls van het Las Vegas Convention Centre. hexoplus-drone-app-sylvain-montreuilhexoplus-drone-app-sylvain-montreuil

0 Reacties

    Plaats een reactie