Waar mag je wel en niet vliegen? Het blijft voor veel dronebestuurders een ingewikkelde vraag om zomaar te beantwoorden. Vanaf vandaag weet je het met behulp van de app Drone PreFlight in een handomdraai.

Goede voorbereiding

Met de nog steeds toenemende populariteit van drones is het belangrijk om in kaart te brengen waar je wel en waar je niet mag vliegen. En dat is exact wat de makers van het Nederlandse bedrijf Aeret hebben gedaan. Want zoals zij terecht stellen: 'Voor het veilig uitvoeren van drone-vluchten, is een goede voorbereiding essentieel'.

Interessante gegevens

De web-based app geeft op een kaart de CTR's en EHP's (verboden gebieden) weer, maar daarnaast bijvoorbeeld ook de luchtruimstructuur, laagvliegroutes en de jaarlijkse luchtruimsluiting. Op deze manier is de applicatie interessant voor iedereen, zowel de professionele als de amateurvliegers.

Basic en Pro

Om bovenstaande twee typen vliegers nog beter van dienst te zijn, is PreFlight er in een Basic versie en een Pro versie. Eerstgenoemde is gratis, voor de tweede betaal je een bedrag van €9,95 per maand. PreFlight Pro geeft je voor dat bedrag onder andere toegang tot het meten van hoogtes van objecten, een wegenbestand en gebouw-informatie. [embed]

6YKlCMuu8I[/embed]

Web-based

Beide apps werken via je browser, dus zijn gemakkelijk te bekijken op een PC, smartphone en tablet. Hierdoor is de app altijd up-to-date waardoor je over de meest recente data beschikt. De kaarten worden ook in de luchtvaartbranche door professionals gebruikt en zijn afkomstig van AIS Netherlands. aeret2aeret2

0 Reacties

    Plaats een reactie