De tijd van het verstoppen van smokkelwaar in een verjaardagstaart is voorbij. Tegenwoordig gebruiken smokkelaars steeds vaker drones om verboden middelen binnen de muren van de gevangenis te krijgen. Zo is er afgelopen week weer een drone gevonden bij een gevangenis in Amerika. Helaas voor de smokkelaar en de ontvanger is zijn drone niet aangekomen, maar neergestort net buiten de gevangenis.

South Carolina

Bij de gevangenis in South Carolina, Amerika, werd in de nacht via de beveiligingscamera’s een drone gespot buiten de gevangenis muren. De drone kwam op de gevangenis af maar kwam niet ver. De drone raakte de hoogspanningskabels bij de gevangenis en stortte daardoor neer. Toen een agent opzoek ging naar de operator, maar bij de tijd dat hij bij het hek kwam zag hij iemand wegrennen in de bossen naast de gevangenis.

Smokkelwaar

De gevonden drone was uitgerust met een mobiele telefoon, tabak en marihuana. In het bos vonden de agenten de plek waar de operator verbleef. Op deze plek vonden zij de controller, een fles drinken en drugs. smokkeldrone-amerika-gevangenis-drones-smokkelen-marijuanasmokkeldrone-amerika-gevangenis-drones-smokkelen-marijuana

Probleem

Het smokkelen van verboden waar wordt een groot probleem voor gevangenisbewaarders. Steeds vaker komen meldingen binnen over het smokkelen via drones, maar er zijn nauwelijks middelen beschikbaar om dit tegen te gaan. Vorige maand belandde er ook een drone in het prikkeldraad van de Engelse gevangenis in Bedford en werd er ook in Hamburg geprobeerd 2 gram marihuana, een USB-stick en een mobiele telefoon op de binnenplaats van de gevangenis te krijgen. In een Griekse gevangenis werd een drone onderschept met maar liefst 5 mobiele telefoons eraan bevestigd. Een drone uitgerust met een video-camera en 2 mobiele telefoons werd in juli 2014 onderschept door de bewakers van de Khao Bin gevangenis in Thailand.

0 Reacties

    Plaats een reactie