Na aanhoudende moeilijkheden met Amerikaanse luchtvaartregels heeft Amazon zijn onderzoek naar een autonome bezorgdrone naar Canada verplaatst.

Testlocatie

Dit meldt The Guardian. De krant kreeg exclusief toegang tot de geheime testlocatie waar Amazon al enkele maanden prototype-bezorgdrones test.

Canada

De testlocatie is ergens in Brits-Columbia, een provincie van Canada, een halve kilometer van de grens met de VS. Daar is het hoofdkantoor van Amazon gevestigd in de stad Seattle, vlak bij de Canadese grens.

Canada

Amazon mag van de Canadese overheid vrijwel zijn eigen gang gaan en zou in ieder geval niet aan strikte regels gebonden zijn. Dat is anders in de VS, waar Amazon zijn drones van Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) helemaal niet in het openbaar mag testen.

Snelle innovatie

Halverwege 2014 probeerde Amazon middels een petitie al een uitzondering bij de FAA aan te vragen, vooralsnog zonder resultaat. Eind 2014 dreigde het bedrijf daarom al zijn drone-onderzoek al uit de VS weg te halen.

FAA

In maart kwam de FAA wel met een nieuwe regel die het testen van een specifieke drone na een aanmeldingsproces toestaat. Amazon noemt de regel overbodig, omdat het de ontwerpen van zijn drones zo vaak verandert. drones_canada_amazon_delivery_testdrones_canada_amazon_delivery_test

Bezorgdrones

The Guardian zegt bijvoorbeeld een bezorgdrone te hebben gezien die zowel horizontaal als verticaal kan opstijgen en landen.

Toekomst

Amazon zet fors in op de ontwikkeling van drones die in de toekomst pakketjes een half uur na bestelling bij de klant moeten bezorgen. Daarvoor heeft het bedrijf verschillende luchtvaartexperts van onder meer NASA en Boeing in de arm genomen.

Luchtruim

De drones moeten gaan vliegen in het weinig gebruikte stuk luchtruim tussen de hoogste gebouwen en de laagste vlieghoogtes van vliegverkeer. De drones worden ontworpen voor een vracht van ruim twee kilo, ruim 85 procent van de pakketten van Amazon weegt twee kilo of minder.

VS

Amazon waarschuwde de VS eerder voor het verspelen van zijn voortrekkersrol als het de regels rondom drones niet zou versoepelen. Ook andere technologiebedrijven als Facebook en Google experimenteren met drones. Facebook kondigde onlangs aan zijn grote internetdrone dit jaar te willen testen.

0 Reacties

    Plaats een reactie