Met nog een aantal uur op de klok is de crowdfunding-campagne van ZANO, de drone gemaakt voor selfies, een groot succes. Het doel van de Kickstarter-campagne was om een bedrag van 125.000 Britse Pond op te halen, maar inmiddels is de teller al ruim 2.000.000 Britse Pond gepasseerd. Sinds de lancering van de campagne heeft het team van ZANO niet stil gezeten en de specificaties van de ZANO drone een flinke upgrade gegeven. Naast een grote hoeveelheid kleine aanpassingen, vind je hier een overzicht van de belangrijkste upgrades:.

MicroSD

De ZANO drone zal uitgerust worden met een MicroSD-kaart-slot waardoor foto's en video lokaal kunnen worden opgeslagen op het apparaat.

1080p video

Ook de kwaliteit van video-opname met de ZANO drone zal beter zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. Volgens de laatste updates zal ZANO video-opname in 1080p ondersteunen.

Toss to launch

ZANO ondersteunt een 'Toss to launch'-functie, wat betekent dat je de drone simpelweg in de lucht kan gooien om de drone te laten vertrekken. Het apparaat zal middels GPS zijn positie bepalen en vasthouden om vervolgens te starten met een foto of video-opname.

Onderste boven vliegen

ZANO is niet alleen in staat om flips en trucs uit te voeren, maar zal volgens de laatste software-updates ook in staat zijn om onderste boven te vliegen.

Kantelbare camera

Volgens de laatste updates zal ZANO over een kantelbare camera beschikken zodat er nog meer bewegingsvrijheid is bij het maken van opnames.

Verbeterde batterij

Er zal tevens een verbeterde batterij beschikbaar zijn voor een langere vliegtijd. De exacte specificaties zijn nog onbekend, maar er zal sowieso een 650mAh batterij voor de ZANO verschijnen en het team hoopt zelfs een 800mAh batterij te kunnen aanbieden. zano-ultimate-selfie-dronezano-ultimate-selfie-drone Met deze indrukwekkende verbeteringen is het team van ZANO nog steeds niet klaar. In de komende maanden hopen ze hun 'selfie-drone' nog verder te verbeteren. Zo wordt er momenteel gekeken om de opbergcase uit te rusten met een landingsplatform waarop de ZANO automatisch kan landen en wordt er zelfs bekeken of de case kan worden uitgerust met zonnecellen zodat de drone eventueel in de buitenlucht met behulp van zonlicht kan worden opgeladen. Aan de hand van deze specificaties is de 'selfie-drone' van ZANO uniek in zijn soort en zal selfies letterlijk naar een nieuwe hoogte brengen. Exacte prijs en lanceringsdatum zijn nog onbekend, maar als alles volgens plan verloopt zal de drone aan het einde van de zomer van 2015 beschikbaar zijn en gaat naar verwachting tussen de 200 en 300 euro kosten. zano-selfie-drone-kickstarter-campagnezano-selfie-drone-kickstarter-campagne

1 Reacties

  1. StijnK

    Geinige drone maar ik denk dat het prijskaartje tussen de 200 - 300 dollar net iets te veel van het goede is. Als je naar de huidige mini drones met camera kijkt, zie je dat je al voor een prijs van rond de 150 euro al een kwalitatief gelijkwaardige fpv drone kan kopen. Ben benieuwd hoe de verkoop gaat lopen!

Plaats een reactie