ZANO is een ultra-draagbaar, persoonlijk luchtfoto- en HD-video-opname platform, klein genoeg om in de palm van je hand te passen en intelligent genoeg om autonoom te vliegen. ZANO staat rechtstreeks in verbinding met je smartphone (iOS of Android) via onboard WiFi. Het vastleggen van momenten zal nooit meer hetzelfde zijn. zano-black-white-nano-drone.

Klein & lichtgewicht

"Toen we begonnen aan ZANO was ons doel om luchtfoto's en video-capture echt voor iedereen toegankelijk te maken. Dit betekende dat ZANO klein en licht van gewicht moest zijn, maar toch duurzaam genoeg om overal mee te nemen. Intelligent genoeg en dus geen extreme dosis aan vaardigheden vereist, en bovenal, een prijs dat het voor iedereen betaalbaar is.", zegt Reece Crowther, Hoofd Marketing bij ZANO. Zijn collega Ivan Reedman, Hoofd Research and Development, voegt toe: "Direct uit de doos kun je beginnen met het vastleggen en delen van prachtige luchtfoto's en -video's, met absoluut geen complexe flighttraining vereist. ZANO vlieg je niet, ZANO geef je opdrachten."

Intelligent

Een overvloed aan sensoren werken naadloos samen om ZANO obstakels te laten vermijden, zijn positie vast te houden en precies te weten waar zijn positie is ten opzichte van een smartphone. ZANO werkt als een soort van virtuele ketting aangesloten op je smartphone. ZANO's WiFi module creeert een 802.11b/g/n 2.4GHz WiFi-verbinding met je telefoon. Kantel de telefoon of tablet naar links of rechts, vooruit of achteruit en ZANO zal volgen. ZANO blijft simpelweg op zijn positie zweven, tenzij anders geïnstrueerd, dit zorgt voor maximale controle en creatieve vrijheid zonder enige pilotenkennis. Ook kan ZANO gebruikt worden in de 'Free Flight' modus, met behulp van on-screen joysticks. Als ZANO te ver verwijderd raakt van je smartphone of de batterij bijna leeg is, zal hij automatisch terugkeren naar je smartphone. zano-personal-nano-dronezano-personal-nano-drone

Follow Me

ZANO beschikt ook over een 'Follow me'-mogelijkheid. ZANO zal de vast afstand aanhouden tot je smartphone, dus als je smartphone beweegt dan gaat ZANO automatisch mee. Tijdens de vlucht houden de ingebouwde infrarood sensoren ook rekening met obstakels die ZANO onverwacht kan tegenkomen tijdens zijn vlucht.

Camera

ZANO is uitgerust met een 32bit 330DMIPS-processor en 5 megapixel HD video camera. De interne video-stabilisatie-functie zorgt voor een stabiel en scherper beeld. Met de ZANO kun je zowel foto's als video's maken.

Vliegtijd

De batterij van ZANO is eenvoudig te vervangen, maar ook via de MicroUSB-aansluiting op het apparaat direct op te laden. Een volle batterij resulteert in zo'n 10 - 15 minuten vliegtijd. zano-camouflage-nano-dronezano-camouflage-nano-drone

Display

Aan de voorkant is ZANO uitgerust met een onbeperkt RGB-kleuren 8*8 pixelscherm dat mogelijkheden biedt aan eindeloze animaties, pictogrammen, etc. Zo kan dit pixeldisplay aftellen als een countdown-klok - 3, 2, 1 - maar fungeert bijvoorbeeld ook als flitser van de camera. zano-drone-quadcopter-kickstarterzano-drone-quadcopter-kickstarter

Crowdfunding

ZANO werd geïntroduceerd als crowdfunding-campagne op Kickstarter. Ten tijde van publicatie van dit artikel is de campagne nog 28 dagen beschikbaar, wat betekent dat jij voor een slordige 175 Euro als een van de eerste een ZANO kunt bemachtigen. Datum van uitlevering staat momenteel gepland op juni 2015.

Toekomstige functies

Met bovengenoemde lijst aan functie wilt het ontwikkelingsteam het niet laten. Zo plant ZANO de volgende indrukwekkende lijst met functies aan haar software toe te voegen in de nabije toekomst: • Het volgen van een vastgesteld ingesteld punt • Gezichtsherkenning vermogen • 360- en 180-graden panorama's • Instant beeldbewerking software (filters, toevoegen van tekst, audio, enz.) • Aangepaste LED Pixel Art creatie • Vormen van zwerm met andere ZANO-drones zano-personal-nano-drone-fun-pictureszano-personal-nano-drone-fun-pictures Via In-App aankopen kunnen gebruikers in de toekomst additionele functies en features kopen.

1 Reacties

  1. K33-Veenendaal

    Schitterend dingetje!

Plaats een reactie