VVD-Kamerlid Ton Elias heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de recentelijke oprichting van de Drone Academy, waar eigenaren van onbemande vliegtuigjes een drone-diploma kunnen halen.

Geen vergunning verplicht

Voor het recreatief besturen van een luchtvaartuig van minder dan 25 kilo is momenteel geen vergunning of diploma nodig. Momenteel is het dus niet verplicht om een examen te doen, maar toch biedt de Drone Academy een cursus en een toets aan voor gebruikers.

Gevaar minimaliseren

Oprichter Parcival Hofland vindt dat hard nodig. "Eigenaren zijn veelal ongetrainde bestuurders die geen idee hebben welke regels er gelden en hoe gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Infrastructuur en Milieu

Kamerlid Elias wil weten wat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) van dit initiatief vindt. Ook wil Elias weten waarom hobbyisten op dit moment officieel geen examen hoeven te doen of een vergunning nodig hebben, terwijl dit voor professionals wel verplicht is.

Kansen en gevaren

De VVD'er wil dat de staatssecretaris ook in gaat op de kansen en gevaren van gebruik van een drone.

5 Reacties

  1. Marvin

    Eindelijk!

  2. Rob

    Och de VVD weer, vol gevreten van onze centen gaan we ons nu op de hobbyisten storten... Het is geen wonder dat het zo'n zooitje is in ons land, het wordt tijd voor een goede rechtse partij (lees nieuwe VVD)!

  3. Rob

    Kleine toevoeging nog voor diegene zonder feeling voor het gesjoemel, het lijkt er hier duidelijk op dat hier gelobbyt wordt... Mmm we krijgen er geen regelgeving door naar onze zin... We gaan een cursus aanbieden verdienen we zo ons geld... Mmm trapt ook niemand in... Bel jij even een bekende... Gadverdamme!

  4. Derrick

    Hopelijk zien de mensen in Den Haag 't nut in van drones. Drone technologie kan een land veel goeds brengen. Zeker in deze beginjaren :-)

  5. Nick

    Ze moeten die examen niet doen, maar ze moeten Regels maken voor waar de drones moeten vliegen.

Plaats een reactie