Als je denkt alles gezien te hebben waarvoor drones kunnen worden ingezet, dan is er nu een drone die drenkelingen redt. Maak kennis met Ryptide, een drone accessoire die een drone omtovert tot een vliegende strandwacht. .

Vliegende badmeester

Ryptide is een zelf opblaasbare reddingsboei die onder iedere drone kan worden bevestigd waar een GoPro camera aan kan worden bevestigd. De Ryptide wordt aangebracht op de GoPro camera mount en zodra er een zwemmer in nood is kan de drone razendsnel naar de drenkeling vliegen. Met een simpele druk op de knop laat Ryptide een reddingsring los, welke automatisch binnen 3 seconden wordt opgeblazen door de ingebouwde CO2 cartridge zodra de ring in contact met het water komt.

Crowdfunding

Ryptide is een project van Bill Piedra samen met een groep studenten van de King Low Heywood Thomas privé school in de Amerikaanse staat Connecticut. De groep hoopt de levensreddende accessoire in het komende jaar als Kickstarter-project te introduceren voor een prijs van 99 dollar.

Ambulance drone

Dit is niet de eerste uitvinding op het gebied van drone-technologie dat levens redt. Eerder dit jaar introduceerde een student aan de TU Delft de ambulance drone, een drone die vliegensvlug een hart defibrillator kan brengen naar mensen met een hartstilstand.

0 Reacties

    Plaats een reactie