Aerialtronics laat in een persbericht weten de Altura Zenith uitvoerig te hebben getest voor het inspecteren van mobiele communicatie torens. In samenwerking met T-Mobile heeft Aerialtronics de Altura Zenith uitgebreid getest voor de inspectie van zendmasten in de buurt van het voetbalstadion de Galgenwaard in Utrecht. De Aerialtronics Altura Zenith heeft zich bewezen van toegevoegde waarde te zijn bij het controleren van de zendmasten.

Veiligheid en kosten

Kleine drones, zoals de Altura, kunnen veilig mobiele zendmasten inspecteren en reduceren de gevaren waarmee werknemers tijdens bemande inspecties mee in aanraking komen. Naast het verlagen van het risico op ongelukken speelt het reduceren van kosten ook een belangrijke rol. t-mobile-inspectie-zendmasten-aerialtronics-altura-zenith-dronest-mobile-inspectie-zendmasten-aerialtronics-altura-zenith-drones

Toename mobiele diensten

In de afgelopen 10 jaar is het gebruik van mobiele diensten sterk toegenomen. Toch heeft deze positieve ontwikkeling gezorgd voor een toename van slachtoffers onder personeelsleden die aan zendmasten werken. Volgens statistieken die in de Verenigde Staten zijn gepubliceerd zijn werknemers aan deze zendmasten goed voor 50% van de slachtoffers in deze mobiele torens.

Snelle reparaties

Er zijn meerdere redenen om drones in te zetten bij de inspectie bij zendmasten maar de voornaamste reden is het reduceren van kosten. Wanneer mobiele zendmasten of antennes beschadigd raken zijn de gevolgen voor de gebruikers groot en daarmee is de urgentie op reparaties zeer groot.

Mensenlevens

Uiteraard kan de behoefte aan service continuïteit in de mobiele communicatie sector niet ten koste gaan van mensenlevens. Daarom is er behoefte aan technische oplossingen om de risico’s die bij deze werkzaamheden hoort te verkleinen. Drones bieden zeker de meest valide en kosteneffectieve oplossing om in deze behoefte te voorzien.

Jeremy Wigmore

Jeremy Wigmore, CEO van Aerialtronics zei: “De Altura is niet alleen een effectief antwoord op veiligere werkomstandigheden voor mensen die onderhoud aan communicatie torens toepassen maar ook een platform dat in staat is om aan de strenge financiële beperkingen waarmee providers in een sterk concurrerende mobiele communicatie-industrie te voldoen. aerialtronics_drones_europa_know-before-you-fly-drones_altura_zenithaerialtronics_drones_europa_know-before-you-fly-drones_altura_zenith

0 Reacties

    Plaats een reactie