Drones: je hoort er steeds vaker over, maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende toepassingen waarvoor drones worden gebruikt:

 • Film maken
 • Entertainment
 • Inspectie
 • Beveiliging
 • Hulpverlening
 • Transport
 • Defensie
Heb je nog nooit gehoord van 'drones'? Bekijk dan eerst de uitleg Wat zijn drones?.drones-pluspunten-filmmaken.

FILM MAKEN

Drones worden voornamelijk gebruikt voor luchtopnames (foto en video). Vrijwel alle drones zijn uitgerust met een camera waardoor van grote hoogte opnames kunnen worden gemaakt. De meeste drones vandaag de dag zijn standaard uitgerust met HD-camera waardoor iedereen haarscherpe opnames kan maken vanuit een nieuw perspectief. Niet alleen kunnen consumenten nu beschikken over een spreekwoordelijk 'eye in the sky', maar drones geven professioneel film maken ook een totaal nieuwe dimensie. Dankzij deze vliegende camera's kan een regisseur letterlijk zijn camera op iedere gewenste positie in het opnameveld positioneren. Deze nieuwe opnametechniek biedt nieuwe en oneindige mogelijkheden voor professionele filmmakers. Op het web schitteren al jaren diverse schitterende opnames gemaakt met drones en onze verwachting is dat het aantal en de kwaliteit met de jaren zullen toenemen. Nog niet overtuigd? Bekijk de adembenemde luchtopnames op Mentawai-eilanden, geniet van de Beijing vanuit de lucht of beleef New York vanuit een totaal nieuwe dimensie. drones-entertainment-gamesdrones-entertainment-games

ENTERTAINMENT

Ook kunnen drones worden gebruikt als een vorm van entertainment. Niet alleen worden drones gebruik in nachtelijke lichtshows, maar ook een luchtshow van een groep drones is zeer vermakelijk. Ook ontwikkelen games in combinatie met drones zich ook in een rap tempo. Zo kun je met sommige drones Augmented Reality-games spelen en Multiplayer-games met én tegen meerdere drone-piloten. drones-pluspunten-inspectiedrones-pluspunten-inspectie

INSPECTIE

Drones zijn ook van ongekende waarde in de wetenschap en het bedrijfsleven voor de uitvoer van inspecties. Door drones kunnen wetenschappers beeldregistraties en metingen uitvoeren op locaties die tot voorheen onbereikbaar leken te zijn. Ook worden drones met toenemende mate ingezet in de landbouw zodat omvangrijke gebieden met gewassen als nooit te voren kunnen worden geïnspecteerd. Ook de roddelpers heeft de kracht van het allerziende oog ontdekt en met de komst van drones zijn bekende personen nergens meer veilig, zo werd Miley Cyrus onlangs bespied met paparazzi drone. drones-pluspunten-beveiligingdrones-pluspunten-beveiliging

BEVEILIGING

Drones worden ook ingezet met oog op beveiliging. Zo kunnen drones preventief worden gebruikt om bepaalde gebieden te inspecteren. De Nederlandse politie gebruikt drones om drukke evenementen te kunnen overzien en worden drones in sommige gemeenten ook gebruikt in opsporing van illegale wietkwekerijen. In Afrika worden drones ingezet om beschermde diersoorten te beschermen tegen meedogenloze stropers. drones-pluspunten-hulpverleningdrones-pluspunten-hulpverlening

HULPVERLENING

Drones blijken ook van grote waarde in de hulpverlening-sector. De onbemande vliegtuigjes kunnen sneller dan ooit te voren een gebied inspecteren op zoek naar slachtoffers. Zo werden in China onlangs drones ingezet om het door een aardbeving getroffen gebied af te zoeken naar overlevenden. Naast een inspecterende functie kunnen drones tijdens hulpverleningsacties ook ingezet worden om goederen te transporteren. Niet alleen sneller dan ooit te voren, maar ook onbereikbare gebieden kunnen door drones eenvoudiger dan ooit tevoren worden bereikt. drones-pluspunten-transportdrones-pluspunten-transport

TRANSPORT

Ook in de transport-sector kunnen drones voor een totale nieuwe revolutie zorgen. Transport via drones is misschien wel de oplossing voor de overvolle wegen, is deze nieuwe manier van transport een stuk milieuvriendelijker dan vervoer per auto en razendsnel. Zo is Amazon al enig tijd bezig met de ontwikkeling van Amazon PrimeAir bezorgdrones en vroeg het bedrijf onlangs toestemming aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit om te beginnen met testen van bezorging via drones. Wie weet wordt jouw pizza binnenkort wel bezorgd per drone. drones-pluspunten-defensiedrones-pluspunten-defensie

DEFENSIE

Drones worden ook gebruikt bij defensie van onze naties. Zo inspecteren er drones in risicovolle gebieden met een preventieve functie en worden de onbemande vliegtuigen helaas ook gebruikt om bombardementen uit te voeren. Ook op het gebied van defensie blijken drones al jaren van ongekende waarde. Eerder genoemde acties kunnen nu door krijgsmachten worden uitgevoerd zonder de piloot in gevaar te brengen.

9 Reacties

 1. 2-1

  Wat kun je er niet mee? :P

 2. De gadgetman

  interesanter is wat mag. Is mij nu helemaal onduidelijk

 3. De gadgetman

  Heb juridisch deel op de site gelezen. Dank! Vraag 1_ Als iemand een huis verkoopt en zelf de opnames maak, is dat dan prive of zakelijk? Vraag 2_ Als een makelaar zijn eigen portfolio filmt en dus niet een derde betaalt, is dat dan nog prive? Vraag 3_ Als iemand zijn recreatieve opname op internet zet en een makelaar gebruikt dit (met toestemming van maker) in zijn communicatie zonder betaling voor de opnamen, is dat dan recreatief of zakelijk? Opname is van oorsprong recreatief.

 4. Thomas

  Helaas ben ik geen jurist, maar mijn verstand zegt 't volgende_ 1) Privé 2) Zakelijk 3) Privé

 5. lieuwe.bouwman

  L.S., ik heb een Huawei asend P6 & een Samsung Tab 3 ik krijg het niet voor elkaar krijgen om contact krijgen met mijn drone via zijn draadloos netwerk. Mogelijk zijn deze apparaten hier niet geschikt voor. vriendelijke groet lieuwe.bouwman lieuwe.bouwman@gmail.com

 6. piet snor

  gooie side

 7. jeroen

  TRANSPORT Ook in de transport-sector kunnen drones voor een totale nieuwe revolutie zorgen. Transport via drones is misschien wel de oplossing voor de overvolle wegen, is deze nieuwe manier van transport een stuk milieuvriendelijker dan vervoer per auto en razendsnel. Zo is Amazon al enig tijd bezig met de ontwikkeling van Amazon PrimeAir bezorgdrones en vroeg het bedrijf onlangs toestemming aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit om te beginnen met testen van bezorging via drones. Wie weet wordt jouw pizza binnenkort wel bezorgd per drone.

 8. lieuwe.bouwman

  fuck you

 9. BBTechTips

  Ik vind dit een zeer accuraat artikel en ben blij dat jullie dit gepost hebben. Iedere klus klopt als een bus. - BBTechTips.nl

Plaats een reactie