Ineke van Buren uit Groningen stond woensdagavond wel even raar te kijken toen een klein helikopter voertuig in haar tuin landde.

Deze onverwachte landing was wel even schrikken voor Ineke van Buren uit de stad Groningen. Aangezien de Groningse geen idee had wat het precies was dat in haar tuin was geland, plaatste Van Buren direct een oproep op Twitter. Begeleid met foto's stelde @buurien haar Twitter volgers de vraag: "Wat is dit? Net in mijn tuin geland!"Drones geland in tuin GroningenDrones geland in tuin Groningen Het antwoord op haar vraag volgde 5 minuten later in een reactie van Pieter Koning: "een drone met camera". drones-pieter-koning-reactie-drones-met-cameradrones-pieter-koning-reactie-drones-met-camera Het klein helikoptertje dat in haar tuin was geland bleek een DJI Phantom quadcopter te zijn met daaronder een camera. "Waar komt zo'n ding vandaan, en wat moet ik ermee...", zegt Ineke van Buren op Twitter. Ze blijft verbaasd over het onbekende voertuig in haar tuin. drones-ineke-van-burendrones-ineke-van-buren Nadat ze de camera aangesloten heeft op haar computer en de beelden van camera heeft bekeken is de schrik nog groter bij Van Buren. De Groningse reageert via Twitter: "Heel onprettig, het neemt de omgeving, dus nu mijn huis, tuin, buren, zeer gedetailleerd op!" De oproep van Ineke van Buren leidt tot veel reacties op Twitter van voor- en tegenstanders van drones. In een poging de eigenaar van de drone te achterhalen heeft Van Buren een oproep op Twitter gezet. Ook heeft ze melding gedaan bij de politie, maar die doet er volgens de Groningse niets mee. De eigenaar van de drone die woensdagavond in de tuin van Ineke van Buren uit Groningen landde, heeft zich gemeld. Dat schrijft Van Buren op haar twitteraccount. "Hij nam contact op via Twitter. Ik heb hem gebeld en vervolgens de drone teruggebracht."drones-vermist-jan-willem-buurien-groningendrones-vermist-jan-willem-buurien-groningen

0 Reacties

    Plaats een reactie