Wie met een drone wil vliegen, moet daarvoor een brevet halen. Daarvoor pleit het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR).

Vliegbewijs

Net zoals het nodig is om een rijbewijs te halen om een brommer, motor of auto te besturen, vindt het NLR het een must dat dronepiloten ook verplicht een brevet halen alvorens ze mogen vliegen.

Straatpraat

Omroep Flevoland ging met deze stelling de straat op en vroeg mensen in Lelystad om hun mening.

Zonder brevet niet vliegen met drone!

4 Reacties

  1. Anon

    Zullen we gewoon iedereen die er onverstandig mee omgaat (lees: boven schiphol vliegen en hulpverleners irriteert) een grote boete geven, en hobbyisten lekker hun gang laten gaan.

  2. Monique

    Eens want de gene die boven eigen land vliegt en niet goed kan lezen en op speciale school zit. Zullen ze dit ondernemen. Ene kant mee eens maar dan moeten ze voor zulke mensen praktijk examen moeten laten uit voeren. Want deze kunnen geen Engels laat staan lezen.

  3. Peter Wit

    Hobby drone is niet voor niets een hobby drone. Duidelijke regels voor de onverstandigen onder ons en zwaar beboeten. Dus geen brevet!

  4. Bruno Boghe

    Een brevet ok voor mijn part, maar moet het dan alweer honderden euros kosten !? In België lees ik kost het behalen van een brevet voor niet commerciële doeleinden 750 euro dit is weer echt geld willen halen uit de zakken van mensen die gewoon een droog willen kopen om op vakantie is wat mooie luchtbellen te maken . Ik vind dit niet kunnen, dat ze de mensen met een drone bvb willen testen en opleiden tot ze kunnen vliegen met een drone ok maar moet het zo veel geld kosten? bvb iemand dat bewijst dat hij perfect Can vliegen met een drone zou na een testvluchtje zo zn brevet moeten krijgen ok mag dan nog 200 euro kosten maar geen 750 of 1000 euro, de regeringen hebben weer geld geroken ik persoonlijk heb een dji phantom 4 gekocht en kan er perfect mee vliegen maar ben echt niet van plan een 750 euro uro te betalen voor een brevet en dan de regels nog enkel 50 meter hoog en 100mg ter ver zijn ze nu gek mn drone kan 500 meter hoog en 5km ver en je kan alles volgen op je tablet, maar het mag niet ook niet met een beroepsbrevet dat je dan 2700 euro kost ! gekhuiz hier in België in Europa zelfs zou ik zeggen

Plaats een reactie