In deze video zie je een vrouw geraakt worden door een neerstortende drone.

Vrouw wordt geraakt door neerstortende drone

Canada

Het incident gebeurde op 11 juni 2016 tijdens een hardloopwedstrijd in Beloeil in de Canadese staat Quebec. De vrouw raakte ernstig gewond nadat de drone op haar hoofd stortte.

Wiplash

De 38-jarige vrouw moedigde kennissen aan die meededen aan een hardloopwedstrijd, toen de drone op haar hoofd neerstortte. De vrouw werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar whiplash de diagnose was.

Vrouw wordt geraakt door neerstortende drone

Illegaal

De dronepiloot claimt de controle over het apparaat kwijt te zijn geraakt waardoor de drone neerstortte. De Canadese transportautoriteit Transport Canada is een onderzoek gestart naar het incident, want volgens de autoriteiten was er geen toestemming gegeven om met de drone te vliegen.

Incidenten

Sinds 2015 zijn er in Canada 89 incidenten geregistreerd door Transport Canada. Dit is het eerste incident waarbij iemand letsel oploopt.

Video

De neerstortende drone was niet de enige drone die schijbaar in de buurt van het evenement vloog. De video is opgenomen met een andere drone in de buurt van het incident.

Vrouw wordt geraakt door neerstortende drone

Regels

Laat deze video een les zijn dat vliegen boven of in de buurt van mensen erg gevaarlijk is. Vlieg nooit in de buurt van mensen en zorg dat je alle andere regels kent omtrent het veilig vliegen met drones.

1 Reacties

  1. Jon

    Jemig een whiplash! Dat kan behoorlijk wat gevolgen voor je zenuwstelsel hebben... voor de rest van je leven. Wanneer gaan mensen nou eens hun verstand gebruiken ipv roekeloos overal vliegen?! De eerst volgende die ik boven publiek zie vliegen ga ik er toch maar op aanspreken. Hou er niet van om op andere hobbyisten de vingers te kijken maar als dit t gevolg is is voorkomen beter dan genezen.

Plaats een reactie