De bouw van de nieuwe Apple Campus blijft een populair onderwerp voor een dronevideo. De voortgang van de bouw van het nieuwe megacomplex van ’s werelds meest populaire soft- en hardware specialist is wederom vastgelegd via een luchtopname.

Spaceship ontwerp

Op zo’n 1,5 kilometer van de huidige Apple Campus bouwt Apple sinds 2014 aan een nieuw kantoorgebouw met een futuristisch uiterlijk. Het gebouw heeft de vorm van een ronde ring - bestaande uit vier verdiepingen - waardoor er geen sprake zal zijn van een hoofd- en bijgebouw en alle kantoorruimtes een gelijkwaardige plek hebben in het gebouw. Het unieke ring-ontwerp creëert in het midden een gigantische binnenplaats dat dient als een centrale tuin.

Apple Campus 2

Het nieuwe kantoorgebouw biedt plaats aan zo’n 13 duizend Apple medewerkers. Onder het gebouw bevindt zich een ondergrondse parkeergarage waardoor er nauwelijks auto’s te zien zullen zijn en er ruimte is voor meer ‘groen’. In 2013 werden de totale kosten van het project geschat op een slordige 5 miljard dollar. ontwerp-apple-campus-2-cupertinoontwerp-apple-campus-2-cupertino

Steve Jobs

In april 2006 onthulde Steve Jobs dat zijn bedrijf een aaneengesloten stuk land had gekocht in Cupertino - bestaande uit negen afzonderlijke landgoeden - en van plan was een nieuwe megacampus te bouwen. Op 7 juni 2011 presenteerde Steve Jobs de plannen voor de bouw van Apple Campus 2 aan de gemeenteraad van Cupertino. Dit was één van de laatste publieke verschijningen van Steve Jobs. De presentatie is gelukkig opgenomen en terug te kijken in onderstaande video.

0 Reacties

    Plaats een reactie