Tijdens de Huis en Tuinbeurs liet SkyDrone Nederland hun DJI Inspire 1 een rondje vliegen door de beurshal. De optische sensoren aan de onderzijde van de Inspire 1 zorgen ervoor dat je makkelijk indoor vluchten kunt uitvoeren met de drone. De kwaliteit van de video is echter niet optimaal omdat de ruimte erg donker was waardoor de ISO waarde omhoog geschroefd moest worden. sensor_dji_inspire1_615.

Commercieel

SkyDrone Nederland mag sinds een kleine maand commercieel op projectbasis vliegen met drones, maar voor dit soort indoor vluchten is geen ontheffing nodig. Het indoor vliegen met drones kent geen wetgeving en is dus een prima opstapje naar het commercieel vliegen met drones. Voor het maken van de video heeft SkyDrone Nederland wel de veiligheidsprocedures gevolgd die beschreven staan in hun Operating Manual.

Officiële drone operator

Om in Nederland een officiële drone operator in te zetten voor het maken van een drone video voor een bedrijf, moet er eerst voorbereidend werk gedaan worden. Zo moet er eerst een nauwkeurige analyse gedaan worden van de locatie waar gevlogen moet worden. In deze analyse wordt getoetst of er überhaupt gevlogen mag worden op de betreffende locatie. Op het moment dat de locatie geschikt is om te vliegen worden Op het moment dat de locatie geschikt is om te vliegen worden de betreffende vergunningen en ontheffingen aangevraagd. In veel gevallen komt de Pilot In Command eerst langs op de betreffende locatie om een nauwkeurige analyse te maken. Hier worden de eventuele gevaren en risico’s in beeld gebracht. Daarnaast moet de provincie, de gemeente en eventueel defensie op de hoogte gesteld worden. Vervolgens moet er een zogenoemde NOTAM (Notice to Airmen) uitgegeven worden. Een NOTAM is eigenlijk een bekendmaking van het feit dat je op een bepaalde locatie in een bepaald tijdsvlak met een drone gaat vliegen zodat het overige luchtverkeer hier rekening mee kan houden.

Drone team

Wanneer er daadwerkelijk gevlogen mag worden komt er een team van 3 personen; Pilot in Command (Drone Operator), Observer en een Payload Officer (Camera Operator). De Pilot In Command zorgt voor een veilige uitvoering van de vluchten en is eindverantwoordelijke. De Observer is een extra paar ogen in het veld om ervoor te zorgen dat er geen onverwachte veiligheidsrisico’s naar voren komen. De Payload officer communiceerd met de klant over zijn of haar wensen. Vervolgens wordt dit gecommuniceerd met de Pilot In Command die beoordeeld of dit veilig kan worden gedaan. skydrone-nederland-drone-indoor-vliegen-huis-en-tuinbeurs-leeuwardenskydrone-nederland-drone-indoor-vliegen-huis-en-tuinbeurs-leeuwarden

0 Reacties

    Plaats een reactie