Om te kijken hoe olie en andere vervuilende stoffen op het strand terecht komen heeft een groepje onderzoekers drones ingezet. Door een gekleurde vloeistof in het water te mengen bootsen zij een olie vlek na. Deze gekleurde vloeistof in het water is goed zichtbaar vanuit de lucht. Door met een drone erboven te vliegen kunnen zij precies zien hoe de vloeistof zich verspreidt in het water.

Meten

Op het strand zijn herkenningspunten aangebracht die een bepaalde afstand tot elkaar hebben. Door deze herkenningspunten is het mogelijk de afstand te meten op de beelden die gemaakt zijn met de drone.

Accu

Om zo lang mogelijk video's te kunnen maken hebben de onderzoekers twee drones in gebruik. De accu van een drone gaat hooguit 15 minuten mee waardoor ze tussentijds van drone moeten wisselen. Wanneer een drone aan de grond is wordt de accu verwisseld en wordt de lege accu opgeladen.

GoPro

Alle beelden zijn gemaakt met de GoPro Hero 3+ camera. Omdat de GoPro in fish eye modus filmt hebben zij de beelden achteraf nog aangepast. SCOPE_experiment_615SCOPE_experiment_615

0 Reacties

    Plaats een reactie