De Verenigde Arabische Emiraten kampen met regentekorten. Om dit te bestrijden worden drones uitgerust met speciale lasertechnologie om zo de regen uit wolken te forceren.

Regentekort

De chronisch waterarme Verenigde Arabische Emiraten hebben de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in technologie die vocht kan onttrekken aan de anders zo schaarse wolken boven hun hoofd. Daarvoor hebben ze drone-gebaseerde regentechnologie ingezet om stortbuien boven Dubai uit te lokken.

Drones en lasertechnologie

Toen de zomertemperaturen in Dubai recent stegen tot meer dan 51 graden, hebben de VAE naar verluidt lasers ingezet om water uit de hemel te blazen. Drones werden uitgerust met deze lasertechnologie om dichterbij de wolken te komen en deze wolken te laden met elektrische deeltjes, om op deze manier regen uit te lokken.


Vier centimeter regen

Of de technologie de wolken nu met elektriciteit of met lasers bestraalt, de algemene reactie die wordt nagestreefd is dezelfde. Gezien het feit dat de VAE jaarlijks slechts vier centimeter regen ontvangen, is het begrijpelijk waarom de VAE actief streven naar het gebruik van drones om de regenval te vergroten.

Bron: Telegraaf

0 Reacties

    Plaats een reactie