Spanje heeft in de maand augustus altijd flinke verkeersdrukte. De Spaanse verkeerspolitie zet nu extra drones in om het verkeer in de gaten te houden.

Bescherming

De politie gaat de drones met name inzetten bij druk verkeer dat tot gevaarlijke situaties kan leiden. De focus hierbij ligt met name op wegen met een hoog ongevalspercentage, waarbij de bescherming kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers, fietsers en motorrijders, centraal staat. In totaal heeft de politie dit jaar 39 drones tot haar beschikking.

Op de foto

De drones maken foto's van overtredingen. Alle overtredingen worden gedocumenteerd met de bijbehorende afbeelding als bewijs van de overtreding van de bestuurder. Het zou dus zomaar kunnen dat in Madrid een boete voor Whatsappen achter het stuur dankzij een drone uitgedeeld kan worden.

Spaanse politie zet drones in voor monitoring verkeersdrukte

Drukte

De voorzorgsmaatregelen van de politie zijn geen overbodige luxe. Naar schatting worden er in de zomervakantie ruim 47 miljoen langeafstandsreizen gemaakt door auto's en motors. Door de inzet van drones kan de politie op mankracht besparen. Vorig jaar gebruikte men nog elf drones voor deze taken.

Bron: Inspanje.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie