De ontwikkeling van onderwaterdrones staat niet stil. Een opvallende is de iBubble, die duikers volgt terwijl ze het onderwaterleven inspecteren. Deze wordt in de toekomst zelfs ingezet om bij te dragen aan de gezondheid van het Great Barrier Reef.

Onderwater inspectie

De iBubble is gemaakt door de Franse startup Notilo Plus, en belooft duikers te volgen terwijl ze het onderwaterleven inspecteren, snorkelen met vissen, of werken aan het herstel van beschadigd koraal. Een Australische eco-organisatie heeft recent de drones aangeschaft om o.a. het Great Barrier Reef te inspecteren.

iBubble Drone

In het water volgt de iBubble zijn duiker automatisch, met behulp van een radiofeed van een slimme armband. De polsband bevat ook bedieningselementen voor drone-commando's om te volgen, 360, in-en uitzoomen en selecteren van een van de zeven film-modi. Het interne sonarapparaat pikt omliggende obstakels op om botsingen te voorkomen en kan afdalen tot een maximale diepte van 196 voet.


Great Barrier Reef

Deze week nog kondigde de Australische eco-organisatie Passions of Paradise aan dat het iBubble drones gebruikt om essentiële data vast te leggen over de veranderende staat van een deel van het Great Barrier Reef waar duikers aan werken om het te herstellen. "We loggen gegevens over de koralen en het zeeleven dat we tijdens de surveys zien, zodat veranderingen in de toestand van de riffen onmiddellijk worden gemeld.", aldus een medewerker van de organisatie.

Consumenten

De iBubble wordt ook op de markt gebracht voor gebruik door consumenten - hoewel potentiële klanten voor $2.999 per stuk fervente snorkel- of duikfanaten moeten zijn om volledig aan hun trekken te komen. Het werkt met de meeste commerciële camera's, met inbegrip van GoPro, die afzonderlijk worden aangeschaft.


0 Reacties

    Plaats een reactie