Een Australisch bedrijf heeft een kruising tussen een jetpack en een drone gemaakt. De 'dronepack'is onlangs getest en dat leverde leuke beelden op.

CopterPack

Een nieuwe video toont een gewaagde piloot die opstijgt met wat lijkt op een rugzakhelikopter - een futuristische mix van een jetpack en een drone. Het apparaat heet CopterPack en is ontwikkeld door een Australische startup met dezelfde naam.

Gewaagde stunt

Het is een gewaagde stunt, gezien de twee reusachtige rotors die draaien op extreem hoge snelheden op slechts centimeters van de nek van de piloot. Ook lijkt er geen vangnet aanwezig. Toch is dit meer dan slechts een gekke uitvinding van een hobbyist.

Werking

Door heen en weer te draaien op een centrale as, kan de piloot draaien en keren in de lucht en zijn vliegroute aanpassen. Volgens de website van het bedrijf, heeft de "elektrische rugzakhelikopter" een "automatische piloot" die de hoogte in de gaten houdt. Het gewicht is 'laag' omdat het frame is gemaakt van koolstofvezel honingraat.


Echt of nep?

Hoewel de video overtuigend is, klinkt het bij elkaar allemaal wel erg mooi om waar te zijn. Daarom delen we voor de volledigheid ook graag dit filmpje, waarin een sceptische YouTuber de beelden analyseert en beredeneert hoe het filmpje gefaked kan zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie