De Duitse dronetaxi-fabrikant Volocopter heeft een nieuw elektrisch verticaal opstijg- en landingsvliegtuig (eVTOL) onthuld dat tot vier passagiers kan vervoeren op afstanden van maximaal 100 km.

VoloConnect

Het toestel heet VoloConnect en is ontworpen met de visie om buitenwijken met steden te verbinden. Dankzij de hybride lift-and-push-ontwerptechniek blijft het compacte vliegtuig tijdens de voorwaartse vlucht op natuurlijke wijze stabiel en efficiënt. De voorbereidingen voor de service zouden binnen vijf jaar voltooid moeten zijn.

Groeiende vraag

Volocopter zegt dat de ontwikkeling van de dronetaxi een antwoord is op een sterk groeiende marktvraag naar langeafstandsmissies binnen de stad. Het nieuwe toestel zal worden geïntegreerd in het bestaande portfolio van stedelijke luchtmobiliteitsoplossingen het bedrijf, zoals de tweepersoons VoloCity.


Ontwikkeling

Het Volocopter-team in München werkt nu ongeveer twee jaar aan de VoloConnect. Er wordt al gevlogen met meerdere prototypes van de nieuwe dronetaxi en er wordt snel vooruitgang geboekt met het testen van prototypes op ware grootte. De startup in de elektrische luchtvaart is tot nu toe ook het enige eVTOL-bedrijf dat goedkeuring heeft gekregen van EASA.

0 Reacties

    Plaats een reactie