Sony onthulde recent hun Airpeak drone met alle details. Een nieuwe concurent voor DJI en Parrot is hier. Wat mogen we er van verwachten?

Professionele doelgroep

Na een aantal sneak peeks heeft Sony heeft nu specificaties, prijs en releasedatum van de Airpeak S1 onthuld. Deze laten zien dat de Airpeak S1 mikt op professionele filmmakers die de DJI Inspire 2 zat zijn. Die laatste is namelijk alweer een tijdje op de markt, dus zo gek is die gedachte niet.

Sony Airpeak

Het Airpeak-systeem bestaat uit twee hoofdonderdelen: de drone zelf en de nieuwe Airpeak Flight-app voor iOS. Belangrijke USP's zijn dat de drone hoge snelheden kan behalen (tot 90 km/uur) en zeer windbestendig is (tot windkracht 8). Daar tegenover staat dat de maximale vliegtijd maar 22 minuten is zonder payload, wat afneemt tot een magere 12 minuten met payload.


Camera's

De drone is gemaakt om verschillende professionele camera's te dragen. Daarbij worden de nieuwere modellen uit de populaire Alpha-serie ondersteunt, waaronder Alpha 7R-serie en de Alpha 9-serie Om filmen nog beter te maken is er ook een speciale T3 for Airpeak-gimbal ontwikkeld door het toonaangevende merk Gremsy. Let wel: geen van deze zaken zit inbegrepen bij de drone.

Bediening

Voor de bediening van de drone ontwikkelde Sony Airpeak Flight-app. Hiermee kunnen gebruikers op hun telefoon op tablet de drone besturen. Ook de gimbal en camera besturing vindt direct plaats op dit scherm. Er is zelfs een Dual Operator modus, waarbij een gebruiker de drone stuurt en de andere de gimbal en camera voor zijn rekening neemt. De app is voorlopig alleen beschikbaar op iOS.

Obstakelontwijking

De Airpeak S1 heeft meerdere sensoren aan boord om obstakels te ontwijken. Met camera's achter, voor, links en rechts en een infraroodaf-afstandmeter is de drone hiervoor zeer goed uitgerust. Deze detecteren obstakels in de buurt van het toestel, waardoor de drone automatisch kan vertragen en stoppen als dat nodig is.

Sony kondigt Airpeak-drone officieel aan

Airpeak Base

Alle vluchtgegevens en informatie worden opgeslagen in de Airpeak Base, waarbij Sony een overzichtelijk geheel beloofd. Met deze webapplicatie kunnen gebruikers zowel vluchtplannen maken als logboeken beheren. Airpeak Plus is een extra dienst die hierop aansluit waarmee dit alles ook in de cloud kan plaatsvinden.

Prijs en release

De adviesprijs van de nieuwe Airpeak S ligt rond de 9.000 dollar. De drone wordt geleverd met twee paar propellers, een controller, twee accu’s en oplader. Pre-orders zijn nu live en naar verwachting verschijnt de drone in het najaar van 2021. Meer informatie over de Sony Airpeak is beschikbaar op https://electronics.sony.com/airpeak.

0 Reacties

    Plaats een reactie