Sony heeft nog nooit eerder vertoonde videobeelden onthuld die zijn opgenomen door de nieuwe Airpeak drone boven het afgelegen eiland Iromote in Okinawa, Japan.

High-end drone

De Sony Airpeak drone is een high-end professionele drone gericht op filmmakers. Met Alpha-serie full-frame camera's, FX3 10,2MP CMOS videosensor en G Master lenzen is er heel wat power aan boord. Sony deelde recent een video waarin we eindelijk ook de beloofde kwaliteit met eigen ogen kunnen zien.

Veldtest

Volgens Sony gaat het in de bovenstaande video om een veldtest. De opnamen zijn gemaakt met de onlangs aangekondigde 35mm Alpha™ E-mount FE14mm F1.8GM lens, en door gebruik te maken van de ultra-groothoeklens kon Sony het natuurlijke landschap van Iriomote Island vastleggen.


Airpeak

Airpeak, een drone bedoeld voor high-end fotografie en videografie, is een modulair platform dat plaats biedt aan een verscheidenheid aan professionele cinematografie-apparatuur. Hoewel Sony vrij low-key is geweest over de drone sinds de presentatie op CES 2021, krijgen we af en toe een interessante update.

Windbestendig

Vorige maand toonde Sony de ongelooflijke windbestendigheid van Airpeak door middel van een test uitgevoerd bij het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA). De videobeelden van dat experiment bewijzen dat de drone bestand is tegen windsnelheden tot 70 km per uur.

0 Reacties

    Plaats een reactie