Het uit Londen afkomste Skyports is gekozen om te helpen bij de ontwikkeling van infrastructuur en diensten voor elektrisch verticaal opstijgen en landen (eVTOL) in Japan. De bouw start in Osaka en moet voor 2025 klaar zijn.

Levering drone en eVTOL-diensten

Skyports werkt samen met Osaka voor de ontwikkeling van infrastructuur en droneleveringsdiensten. In het kader daarvan zal Skyports zorgen voor de bouw van een functionerende eVTOL-vertiport voor passagiers, op tijd voor de opening van de wereldtentoonstelling Osaka-Kansai in 2025.

Osaka Smart City

Osaka's Smart City moet tijdens de wereldtentoonstelling dienen als showcase van duurzame, state-of-the-art technologieën die in diensten en infrastructuur aan het werk zijn. Daartoe behoren ook nieuwe eVTOL- en dronebezorgingsactiviteiten die het plant met Skyports. De mogelijkheden worden momenteel grondig onderzocht.

Skyports brengt eVTOL-infrastructuur naar Japan

Skyports

Skyports is een in Londen gevestigd bedrijf voor stedelijke luchtmobiliteit. Naast de ontwikkeling van infrastructuur, exploiteert Skyports ook drone leveringsdiensten via logistiek filiaal Delivery by Skyports. Het bedrijf is actief in Europa, Noord-Amerika, Azië, Australië en Afrika.

Bron: https://dronedj.com/2021/05/21/skyports-chosen-to-develop-evtol-infrastructure-in-osaka-prefecture/

0 Reacties

    Plaats een reactie