Het Italiaanse leger test nieuwe wapens om vijandige of onbevoegde drones uit de lucht te schieten. Deze werken met microgolven en omgevingssignalen.

Proeven

De Italiaanse luchtmacht heeft officieel erkend dat er proeven zijn gedaan en dat het gebruik van de technologie om offensieve drones te vernietigen gestaag blijft vorderen. Het is deel van een onderzoek op de Amendola luchtmachtbasis in het zuiden van het land. Volgens officieren worden de wapens in oktober publiekelijk gedemonstreerd. Eerder testte het Amerikaanse leger een variatie op deze wapens wel publiekelijk.


Nieuwe methode

Normaal gesproken maken dergelijke wapens gebruik van radiosignalen om zowel de besturingssignalen als de GPS-ontvangst van de drone te storen. De nieuwe methode maakt gebruik van golven van omgevingssignalen (TV, Smartphones) die weerkaatsen op gerichte voertuigen wanneer ze passeren. De slimme algoritmen worden ondertussen geperfectioneerd om drones te onderscheiden van andere objecten in de lucht.

Andere methodes

Totdat deze nieuwe technologieën online komen, blijft het Italiaanse leger voornamelijk vertrouwen op het storen van radiofrequenties en GPS om drones neer te halen. Als al het andere faalt, zegt men, kunnen binnendringende toestellen uit de lucht worden geschoten à la kleiduivenschieten.

Bron: https://dronedj.com/2021/05/25/italy-testing-drone-blasting-microwaves-laser-beams/#more-58616

0 Reacties

    Plaats een reactie