Het Canadese Draganfly gaat starten met dronebezorging coronavirusvaccins in Texas. Met name het platteland komt hierbij aan bod.

Vaccins

Vanaf volgende maand zal het in Canada gevestigde Draganfly beginnen met het leveren van COVID-19-vaccins aan de landelijke en afgelegen gebieden van Texas met behulp van drones. De dienst wordt mogelijk gemaakt door een partnerschap met Coldchain Delivery Systems, dat de vaccins levert aan Draganfly.

Ontwikkeling

In totaal is een uitrol in vijf fasen gepland voor het ontwikkelen en uitvoeren van een medische dronebezorgingsdienst in de Verenigde Staten. Coldchain heeft een budget van 750.000 dollar uitgetrokken voor de eerste twee fasen, waarvan 625.000 dollar zal worden besteed aan de aanschaf van Draganfly's drone-apparatuur, evenals automatische piloot en vluchtbeheersdiensten.

Draganfly start met dronebezorging van COVID-19-vaccin op platteland van Texas

Samenwerking

De eerste fase van de samenwerking tussen Draganfly en Coldchain Delivery Systems op het gebied van medische dronebezorging zal naar verwachting niet langer dan 10 maanden duren. De bedrijven gaan hiervoor ook actief samenwerken met de FAA om het regelgeving technisch rond te maken.

Verheugd

"We zijn verheugd om een payload systeem te ontwikkelen dat gebruik zal maken van onze uitgebreide octrooiportefeuille, evenals een beveiligde automatische piloot en vlucht management systeem", zegt Cameron Shell, CEO van Draganfly. "Draganfly zal ons helpen het probleem op te lossen, namelijk de tijdige en nauwkeurige distributie van het vaccin in moeilijk te bereiken gebieden", vult de CEO van Coldchain aan.

Bron: droneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie