De autoriteiten in India hebben toestemming gegeven voor het testgebruik van drones voor COVID-19-vaccinaties. Het is een reactie op de ongekende toename van het coronavirus in het land.

Proeven

India start binnenkort met proeven om vaccins per drone te leveren. Als de eerste proeven succesvol blijken, aldus tech-investeerder Ankit Kumar in een verklaring, zou het drone-leveringsprogramma snel kunnen worden overgenomen in het land van meer dan een miljard mensen.

Drones

De Martin Consultancy heeft de verschillende cijfers op een rijtje gezet. Volgens die berekeningen zouden 3.600 drones met een laadvermogen van 10 kg in 718 Indiase districten elke dag tot 15.000 kg vaccins kunnen leveren. Het is de bedoeling de vaccins naar de de voordeur van patiënten te brengen zonder dat derden worden blootgesteld aan mogelijke besmetting met het coronavirus.


Versoepelingen

De proeven vereisen Visual Line of Sight (VLOS) Rang toestemmingen voor geautoriseerde last-mile leveringen. Verwacht wordt echter dat beperkingen en andere restricties zullen worden versoepeld indien de eerste tests efficiënt blijken te zijn om de vaccinatiegraad te verhogen.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie