EHang, pionier op het gebied van passagiersdrones en stedelijke luchtmobiliteitsoplossingen, heeft een nieuwe dronetaxi onthuld. Deze gaat door het leven als de VT-30 en is volledig gericht op vervoer tussen steden.

EHang VT-30

EHang maakt recent een nieuwe dronetaxi bekend: de VT-30. Met een vliegtijd van maximaal 100 minuten is de dronetaxi ontworpen om maximaal twee passagiers te vervoeren. Volgens de fabrikant kan deze een afstand van 300 km afleggen op een enkele lading en gebeurt dat op een groene manier.

Groen

EHang zegt dat de VT-30 volledig in lijn is met de principes van groen reizen van het bedrijf en de voordelen biedt van milieuvriendelijkheid, geen uitstoot en weinig lawaai. De focus van de dronetaxi zal liggen op reizen tussen stedelijke clusters, zoals de Greater Bay Area van Guangdong-Hong Kong-Macao in Zuid-China.

EHang ontwikkelt nieuwe 2-personen dronetaxi voor intercity reizen

Design

VT-30 heeft een gestroomlijnde romp met een gecombineerd hefroeroppervlak aan de staart. Uitgerust met acht propellers aan beide zijden, heeft het een paar vaste vleugels, en een propeller aan de achterzijde, die zijn ontworpen om een maximaal evenwicht van hybride lift en duw te bereiken

Ontwikkeling

Wat de productontwikkeling betreft, heeft EHang reeds het verticaal opstijgen en landen en de aandrijfsystemen van de VT-30 getest. Nu worden andere tests en optimalisaties onder verschillende omstandigheden uitgevoerd om de veiligheid van het product te verbeteren. Wanneer en waar de VT-30 commercieel gaat vliegen, is nog niet bekend.

Bron: EHang

0 Reacties

    Plaats een reactie