De berg Nyiragongo is dit weekend in de Democratische Republiek Congo zonder waarschuwing uitgebarsten en lavastromen stroomden de dorpen binnen. Drones tonen de chaos van de Afrikaanse uitbarsting.

Uitbarsting

Een uitbarsting van de vulkaan Nyiragongo in de Democratische Republiek Congo overrompelde de bevolking en er vielen doden. Ondanks het gevaar, is er gefilmd met een drone. Op de dronevideo zijn zelfs nog mensen te zien die het veld blijven verkennen.

Slachtoffers

Minstens 32 mensen kwamen om het leven en meer dan 500 huizen werden platgegooid door de neerstortende lava. Meer dan een dozijn mensen kwamen om bij auto-ongelukken toen ze probeerden te ontsnappen aan de chaos. De lava hield op bij de bebouwde kom van de stad, maar naschokken rammelen nog steeds door Goma.

Bezuiniging

Wetenschappers van het vulkaanobservatorium konden het publiek niet adequaat waarschuwen voor de uitbarsting vanwege een bezuiniging op de financiering, vertelde een wetenschapper aan Associated Press. Toen de vulkaan in 2002 voor het laatst uitbarstte, kwamen 250 mensen om het leven en verloren duizenden mensen hun huis.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie