Sony laat weer van zich horen met de Airpeak drone. En hij heeft een ongelooflijke windweerstand.

Sony Airpeak-test

Het is al een tijdje geleden dat Sony's Airpeak drone onze radar kruiste. De aankomende drione richt zich op filmmakers en kan met behulp van een Gremsy gimbal verschillende camera's kan dragen. Nu heeft het bedrijf een nieuwe video vrijgegeven waarin de drone wordt getest in een windtunnel.

Windtunnel

Sony heeft de drone op de proef gesteld in een windtunnel in Japan. Het doel was om te zien hoe goed de drone zich zou houden bij toenemende windsnelheden, en wanneer hij zou beginnen te worstelen. Het antwoord? Verbazingwekkend goed.

Snelheden

De snelheid van de wind op dit punt in de tunnel is 70 kilometer per uur. Tegen het einde van de video zie je dat de drone een maximumsnelheid van 19,5 meter per seconde haalt. Dat is twee keer de windweerstand die DJI laat zien voor zijn Inspire 2, die een topsnelheid haalt van 10 m/s.

Toekomst

De drone zelf is volgens Sony nog volop in ontwikkeling en zal hier en daar nog getweaked worden. Het bedrijf wil de drones in samenspraak met dronepiloten en videomakers verder ontwikkelen. Verwacht meer te horen over de Airpeak drone in de toekomst, want Sony blijft verrassen.

0 Reacties

    Plaats een reactie