Onderzoekers van het impactlab van Virginia Tech hebben een DJI Mavic 2 Pro tegen de voorruit van een auto gevlogen met een snelheid van 62,5 km/u om te zien welke schade zou worden veroorzaakt.

Botsing

Hoewel je zou verwachten dat de voorruit zou versplinteren, vervormen de drone en de voorruit als gevolg van de impact, waardoor de drone van de bovenkant van de auto glijdt. De drone vloog met een snelheid van ruim 62 kilometer, toch niet misselijk.

Parachute

Als je goed naar de video hebt gekeken, heb je misschien de parachutemodule bovenop de Mavic 2 Pro gezien. Die zat er niet voor niets, want de test was in samenwerking met State Farm. State Farm wil commerciële dronevluchten gaan uitvoeren, maar heeft daardoor toestemming nodig van de FAA.

Test

Deze test werd gebruikt om de FAA te laten zien hoeveel schade een drone zou aanrichten als hij uit de lucht zou vallen en op een auto zou landen. State Farm was namelijk op zoek naar toestemming om over drukke wegen te vliegen en daarvoor moeten ze allerlei veiligheidsrisico's evalueren.

Partners

De test werd uitgevoerd in samenwerking met Virginia Tech Mid-Atlantic Aviation Partnership, het College of Engineering en State Farm om de risico's van een botsing tussen een drone en een bewegende auto te evalueren.

0 Reacties

    Plaats een reactie