Een tijdje terug deelden we de video van een drone die rakelings langs een Ijslandse vulkaan vloog. Een groep bevriende dronepiloten onder de naam Icelandi Aerials zag die video ook en besloot dat het nog veel spectaculairder kan. Een van de gaafste cinematic FPV-video's ooit is het resultaat.

Quads

Twee quads waren betrokken bij deze shoot; een analoge en een met het DJI FPV systeem. De beelden werden gemaakt met een GoPro 6 en GoPro 8. Er hoefden geen speciale voorzorgsmaatregelen te worden genomen met de quads, want hoewel ze nog steeds in intense hitte verkeerden, hingen ze niet op één plek.


Veiligheid

De huidige vulkanische activiteit is vrij stabiel en kan weken, maanden of zelfs jaren aanhouden. Het is vrij toegankelijk en dicht bij Reykjavik. Wel moesten de jongens van te voren maatregelen nemen tegen de winterse temperaturen -het opstijgen gebeurt immers op veilige afstand- en de mogelijk giftige dampen die van de vulkaan komen.

Iceland Aerials

Iceland Aerials is op dit moment een collectief van drie vrienden die in de IJslandse hoofdstad Reykjavik wonen. Het zijn allemaal drone- en R/C-geeks met een echte passie voor vliegen - en die het afgelopen jaar de overstap hebben gemaakt naar meer cinematografisch FPV-werk.

0 Reacties

    Plaats een reactie