Fabrikant FIXAR sloot recent een overeenkomst met het Canadese Volatus Aerospace Inc. Een flinke boost voor het bedrijf om veel drones te gaan produceren in Canada.

Overeenkomst

FIXAR, de Letse fabrikant van een innovatieve VTOL drone met vaste vleugels, heeft een overeenkomst gesloten met Canada's grootste bedrijf op het gebied van drone-oplossingen. Volatus Aerospace, Inc. zal jaarlijks tot 1200 FIXAR drones bouwen in zijn vestiging in Ontario.

Payload

Het ontwerp en de mogelijkheden van de FIXAR 007 zijn vrij uniek. Met een groot bereik en de mogelijkheid om een aanzienlijke payload (twee kilogram) mee te nemen in een verwisselbare lade, heeft het veel in zijn mars. En het lijkt erop dat Volatus Aerospace ook de waarde ervan inziet.


FIXAR-patent

FIXAR staat voor Fixed Angle Rotors. Dat betekent dat de positie van de motoren niet verandert als het vliegtuig overgaat. De FIXAR 007 stijgt op als een multi-rotor, maar vliegt vooruit met zijn vaste vleugel. Het is een gepatenteerd ontwerp en laat het toestel naadloos overgaan tussen verticale en voorwaartse vlucht, met een langer bereik al gevolg.

Volatus

Volatus is een vrij grote naam in de drone wereld. Het bedrijf heeft negen kantoren verspreid over Noord- en Zuid-Amerika, waaronder zes in Canada. Ze hebben diepgaande expertise op het gebied geavanceerde en BVLOS piloot- en operationele training. Onlangs openden ze ook een activiteitencentrum in de VS.

0 Reacties

    Plaats een reactie