Tijdens een droneshow in Shanghai vormden een vloot drones een scanbare QR-code. Met de QR code konden kijker een game op hun smartphone downloaden.

Promotie

Op 17 april vlogen ongeveer 1.500 drones over het luchtruim van Shanghai om de eerste verjaardag van de lancering van een Japans videospelletje in China te vieren. De luchtdans van de drones bracht de personages van de RPG Princess Connect! Re:Dive tot leven te wekken en eindigde met een scanbare QR-code...gemaakt van drones!

QR-codes

Het evenement in Shanghai werd georganiseerd door BiliBili, een toonaangevend entertainmentplatform in China met een grote Gen-Z gebruikersbasis. Interessant is dat QR-codes altijd een prominente rol hebben gespeeld in de marketingcampagnes van Princess Connect! Re:Dive's marketingcampagnes. Toen het spel debuteerde, plaatste BiliBili een gigantische QR-code op haar eigen kantoorgebouw.


Drone-lichtshows

Drone lichtshows zijn de perfecte kruising van kunst, wetenschap, technologie en, natuurlijk, marketing. De eer voor het populariseren ervan gaat gedeeltelijk naar Intel, dat lichtshows met drones heeft uitgevoerd voor enkele van de grootste merken op de grootste podia ter wereld, waaronder de halftime show van de Super Bowl en de Olympische Winterspelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie