Er is al veel gezegd en geschreven over de uitbarstende vulkaan in Ijsland, waar schitterende dronebeelden van zijn gemaakt. Piloot Bjorn Steinbekk besloot echter dat er nog één ding ontbrak: een vlammende finale.

Vulkaanuitbarsting

Al zo'n zes weken is dronepiloot Bjorn Steinbekk in de weer met vliegen rondom de vulkaan Fagradalsberg in thuisland IJsland. Toen de vulkaan uitbarstte, was Steinbekk een van de eerste die beelden maakte met zijn DJI drone, zoals je al eerder op deze site kon zien. Hij heeft echter zichzelf weer overtroffen met zijn nieuwste video.

Livestream

Deze week is Steinbekk begonnen met een 12 uur durende live drone videostream vanaf de vulkaan. Maar toen het tijd was om het spectaculaire evenement af te sluiten, deed hij het ondenkbare. Steinbekk vloog met zijn drone in de actieve krater van de vulkaan. De drone houdt het nog verrassend lang vol, maar smelt dan.

Emotioneel afscheid

"Het is moeilijk in woorden te beschrijven, maar ik ben eigenlijk heel emotioneel geweest vanochtend, huilend en verdrietig, maar ook zo dankbaar voor deze ervaring en het feit dat ik die met jullie heb kunnen delen," vertelt Steinbekk. "Ik realiseerde me gisteravond toen ik naar beneden liep om afscheid te nemen van dit prachtige fenomeen, dat je verliefd kunt worden op een vulkaan."

0 Reacties

    Plaats een reactie