Er vaarde recent een hele grote boot door de piepkleine Hollandse kanalen. Drone videograaf Tom van Oossanen achtervolgde het schip en filmde het gevaarte met zijn drone.

Dronebeelden

Megajacht "Viva" voer heel langzaam door de piepkleine kanalen die door Nederland naar de Noordzee kronkelen. Drone videograafTom van Oossanen achtervolgde het schip drie dagen vanaf de scheepswerf op het Kaag eiland door Gouda en Rotterdam. De beelden laten goed de schaal zien van het schip, dat boven huizen uittorent.

Grote jachten

"Het zien van deze grote jachten op transport naar open zee is altijd erg indrukwekkend en trekt veel publiek, vertelde Van Oossanen aan de Daily Mail. "Veel mensen zijn er eigenlijk een soort van aan gewend om de grote boten een paar keer per jaar langs hun huis te zien varen." Hij fotografeert in opdracht van jachtbouwer Feadship, maar maakte beelden in zijn eigen tijd.

Beschermplastic

De provincie Zuid-Holland moest er mede voor zorgen dat de smalle bruggetjes en sluizen goed gepasseerd konden worden. "Dat gebeurt minutieus, met matten tussen de bruggen. Ook zit er allemaal beschermplastic om het jacht heen", zegt een woordvoerder van Feadship tegen Rijnmond.nl. "We willen natuurlijk niet dat het schip beschadigd raakt."

0 Reacties

    Plaats een reactie