Mobiele netwerkgigant AT&T heeft de opening aangekondigd van zijn gloednieuwe 5G-innovatiestudio, een plek voor projecten, waaronder drones, om te worden onderzocht, ontwikkeld en geïntroduceerd aan het publiek. Een recent project van AT&T gaat over het testen en ontwikkelen van de Microsoft Azure Edge Zone.

5G en BBVLOS

Het project bevindt zich nog in de testfase en bekijkt hoe het 5G-netwerk piloten in staat kan stellen om drones op duizenden kilometers afstand te besturen. Dit is belangrijk, omdat veel drone-operaties beyond a visual line of sight (BVLOS) vereisen om het de moeite waard te maken.

Werkende techniek

Zodra het project en de tests zijn voltooid, zal AT&T de gegevens die ermee zijn verzameld, gebruiken om toekomstige tests en uiteindelijk de manier waarop droneoperaties worden uitgevoerd, aan te passen. Het bedrijf is al in staat geweest om op afstand met een drone te vliegen vanuit het innovatiecentrum, wat suggereert dat de technologie al werkt maar nog wat verbetering en verfijning behoeft.

Innovatiestudio

De innovatiestudio zal AT&T in staat stellen om te werken aan nieuwe producten en verbeterde oplossingen voor gebruik in de toekomst. Het bedrijf deelde ook dat de ruimte zakelijke klanten in staat zal stellen om te zien wat 5G voor hen kan doen en hoe het de manier waarop ze werken kan veranderen.

0 Reacties

    Plaats een reactie