Een drone gemarket richting SWAT-teams bevat een functie die we nog nooit eerder hebben gezien: De drone heeft een wervelend blad dat glas kapot slaat.

SWAT-teams

SWAT Teams doen vaak invallen in huizen, maar ze staan niet bekend om een subtiele of stealthy benadering. Met de LEMUR-drone die door ramen breekt kan men wel eens een oplossing in handen hebben om verdachten stevig te verassend, zonder dat er direct een levensgevaarlijk situatie ontstaat.

Roterend mes

BRINC zegt dat het 5-inch mes speciale Wolfram-tanden heeft en kan draaien tot 30.000 RPM. Dat is genoeg om gehard glas, autoglas en het meeste glas te breken. Het is een add-on functie op de drone, maar het kan snel worden bevestigd met drie duimschroeven. Het gaat dan om Brinc's eigen LEMUR-drone.

Drone

De LEMUR is gebouwd door BRINC Drones om de politie te helpen bij het lokaliseren, isoleren en communiceren met verdachten. Het heeft een gecodeerde mobiele telefoon link voor twee-weg communicatie en kan zichzelf rechtzetten als het op zijn kop neerstort. Maar de onderscheidende factor is de speciale glasbreker met een klein, roterend mes.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie