Een tuinkerskweker uit Nederland is overgestapt op drones om gewassen te beschermen tegen de motten en rupsen die erop knabbelen.

Gewassenbescherming

Gewassenbescherming met drones, het gebeurt ook in Nederland. Het bedrijf PATS Indoor Drone Solutions hielp onlangs een tuinkersbouwer om zijn gewassen te beschermen tegen motten en rupsen.

Dronesysteem

Het dronesysteem maakt gebruik van een reeks camera's die in de kas zijn geplaatst, ondersteund door algoritmen die de motten tijdens het vliegen kunnen detecteren. De drone communiceert met het camerasysteem voor optimale prestaties.

Nederlandse kweker gebruikt drones tegen insecten

Alternatief

Een drone krijgt dan te horen waar de mot is, en hij valt aan. Hij zal naar de mot vliegen en hem bijna onmiddellijk doden door er tegen aan te vliegen. Het is een alternatief voor chemicaliën wat een stukje plantvriendelijker is, maar het is nog geen perfecte methode.

Nadeel

Toch is er wel een nadeel. De drones doden momenteel ook nog de goede insecten, zoals lieveheersbeestjes. "Die wil je eigenlijk niet doden, want die is erg nuttig tegen bladluizen", vertelt tuinkerskweker Rob Baan van Koppert Cress. PATS is hard aan het werk om de technologie in de toekomst nog beter te maken.

Bron: CTVnews

Foto: Mike Corder

0 Reacties

    Plaats een reactie