Een dagje Scheveningen lijkt met de combinatie winterweer en corona voor veel Nederlanders verder weg dan ooit. Dronejournalist Wiebe de Jager liet het er niet bij zitten en maakt onlangs een prachtige tilt-shift video. De opnamen werden gemaakt met behulp van de lichtgewicht DJI Mini 2.

Tilt-shift effect

Er zijn niet al te veel mensen die met tilt-shift-lenzen op hun drones vliegen, tenzij ze een heavy-lift rig hebben met een conventionele camera. Maar het effect kan in de nabewerking worden gedaan en een schitterende miniatuurwereld is het gevolg. Ervaren drone-journalist Wiebe de Jager liet zijn DJI Mini 2 Scheveningen in beeld brengen en het resultaat is prachtig.


Scheveningen

"Ik koos voor Scheveningen omdat daar natuurlijk van alles te zien en te beleven is: het strand, de Pier, de vuurtoren, de Oude Kerk, de boulevard en het Kurhaus. Helaas kan ik het centrum van Den Haag niet op deze manier in beeld brengen, want daar is een permanente no-flyzone voor drones van kracht. Dus voor een volgende video zal ik moeten uitwijken naar andere steden en dorpen.", aldus De Jager.

Droneregels

De video is mede mogelijk door de nieuwe droneregels die sinds 31 december 2020 van kracht zijn. Met drones zoals de DJI Mini 2 mag je nu boven bebouwing vliegen, zolang je de privacy van mensen maar respecteert. Voorheen was het zelfs met dergelijke kleine en lichte drones verboden.

Bron: Wiebe de Jager

0 Reacties

    Plaats een reactie