Een droneshow over Vincent van Gogh in China? Dat lees je niet iedere dag. Nog opmerkelijker is dat de show ook nog eens een wereldrecord gebroken heeft. Het is nu de langst durende droneshow ter wereld.

Wereldrecord

Een recente droneshow over het leven van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh heeft een wereldrecord gebroken voor de langste droneshow van meer dan 26 minuten. De 600 man sterke droneshow werd gedaan door de Chinese EFYI Group, met de hulp van Tianjin University.

Droneshow

Tijdens de show creëerden de drones Van Goghs naam, afbeeldingen van hem en enkele van zijn beroemdste schilderijen. De 26 minuten en 19 seconden durende droneshow word in de video met 365% versneld om het terug te brengen tot minder dan acht minuten. De meeste droneshows duren 10 minuten in real life tijd.


Vincent van Gogh

De droneshow vond plaats tijdens een winterse dag van -8 graden, waardoor een meer uitdagende omgeving voor de drones en hun batterijen werd gecreëerd. De show omvatte de beroemdste werken van de schilder, waaronder The Starry Night, foto's van zijn Sunflowers-serie, The Mulberry Tree in Autumn en Self-Portrait with a Straw Hat.

Bron: Guiness World Records

0 Reacties

    Plaats een reactie