Zipline heeft bewezen hoe effectief leveringen kunnen zijn met zijn activiteiten in Rwanda en Ghana. Nu worden drones ingezet om medische voorraden te vervoeren tussen twee landelijke regio's in Schotland.

Operationele fase

Schotland begint binnenkort met vervoeren van COVID-19-tests, persoonlijke beschermingsmiddelen en andere medische benodigdheden per drone. Vorig jaar was er een proof-of-concept fase, maar de dienst staat op het punt volledig operationeel te worden.

Medische pakketjes

De vluchten vinden plaats tussen medische voorzieningen in de regio's Argyll en Bute. De drones kunnen tot drie kilogram kritieke medische voorraden vervoeren. COVID-19 testkits, geneesmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en zelfs testmonsters worden gependeld.

Schotland test medische leveringen met drones

Swoop Aero

Skyports zal gebruik maken van een Swoop Aero platform. De drones vliegen voorgeprogrammeerde vluchten met C2-communicatie via het 4G-netwerk. Er zullen zowel geregelde vluchten als vluchten op verzoek zijn. Personeel van de nationale gezondheidsdienst zal online vluchten op maat kunnen bestellen.

Geen ferry meer

De vluchten worden beheerd door Skyports, een Advanced Air Mobility-bedrijf. De bevoorrading tussen deze twee regio's in Schotland is normaal gezien een zeer tijdrovende bezigheid waarbij zowel over plattelandswegen als per ferry moet worden gereisd. Het gebruik van drones is dus veel efficiënter:

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie