De X2D van Skydio, een robuuste drone die is ontworpen voor robuust Enterprise- en First Responder-werk, wordt overwogen voor gebruik door het Amerikaanse leger. Het leger betreedt met de drone binnenkort de volgende fase van een programma waarin het drones beoordeelt voor verkennings- en bewakingsactiviteiten.

Nieuwe fase

Skydio was duidelijk gericht op de potentiële militaire verkoop toen het de drone bouwde en dat werpt nu zijn vruchten af. De X2D heeft al een aantal "beperkte objectieve" tests ondergaan, gecoördineerd door het U.S. Army Test and Evaluation Command. Nu zullen uitgebreidere tests en evaluaties worden voortgezet tijdens een nieuwe fase,

Reactie Skydio

Wij zijn er trots op door het Amerikaanse leger te zijn geselecteerd voor de uiteindelijke integratie in het SRR-programma. Deze mijlpaal is het resultaat van jaren van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van autonome vlucht- en kerntechnologieën. Het is een bewijs van de baanbrekende mogelijkheden van de Skydio X2D en ons team van wereldklasse", aldus Skydio.

Video

Eerder bracht Skydio een promotievideo uit gericht op militaire instanties. De video illustreert hoe de X2D door zijn omgeving navigeert In de eerste gebruikt men de drone om het risico te beoordelen, de schade te onderzoeken, het gebied te beveiligen en te zoeken naar overlevenden van een explosie, met behulp van Skydio's AI-gebaseerde obstakelvermijding.

Bron: Skydio

0 Reacties

    Plaats een reactie