Stedelijke luchtmobiliteit komt eraan. EHang wil een leider zijn op dit gebied en heeft zijn EH216 getest, die 16 motoren gebruikt. Dat deed men boven Peking, een luchtruim dat behoorlijk druk is.

Eerste keer

Ehang, het Chinese bedrijf dat een autonome, passagiersdragende drone maakt, heeft het toestel in Peking laten vliegen. Het is de eerste keer dat de EH216 boven Peking heeft gevlogen, wat een behoorlijk druk luchtruim is. Daarnaast was het die dagen erg koud, met een temperatuur van -14 graden om het toestel op de proef te stellen.

Proefvluchten

In februari 2021 voltooiden twee eenheden van EH216 in totaal vijf onbemande proefvluchten boven het bevroren Yanqi-meer in Beijing bij een luchttemperatuur van min 14 graden Celsius. EHang is van mening dat proefvluchten in extreme weersomstandigheden en een scala aan verschillende omgevingen de veiligheid en betrouwbaarheid van de drone aantonen.

Duizenden vluchten

EHang heeft nu meer dan 10.000 EH216-proefvluchten uitgevoerd, inclusief vluchten met passagiers, in 42 steden in acht landen. Het bedrijf heeft nauw samengewerkt met internationale regelgevende instanties op het gebied van UTM en stedelijke luchtmobiliteitsprotocollen.

Bron: EHang

0 Reacties

    Plaats een reactie