Het Australische counter-drone bedrijf DroneShield heeft een video geplaatst van zijn DroneSentry-X systeem in actie, waarbij een DJI Inspire 2 en twee race drones worden neergehaald. De korte video van minder dan twee minuten laat zien hoe tegen-drone systemen binnen enkele seconden een dreiging kunnen wegnemen.

Signaal blokkeren

In de video demonstreert het bedrijf zijn DroneSentry-X counter-drone systeem. DroneSentry-X is een omni-directioneel 'detect and defeat' systeem dat gebruik maakt van een stoorzender die communicatie tussen drone afstandsbediening blokkeer. Resultaat: de drone voert zijn RTH sequentie uit, maakt ter plekke een noodlanding of (bij racedrones) valt uit de lucht.

Portable No Fly Zone

Door het compacte formaat van het systeem kan het zowel op voertuigen als stationair worden ingezet. Hierdoor kan het systeem een bewegende no-fly zone rond een konvooi of een belangrijke gebeurtenis creëren. Dankzij de draagbaarheid werd het systeem onlangs gedemonstreerd op de "Defense in Depth Exercise" (DiDEX 20) van het Amerikaanse leger.


DroneShield

DroneShield is een dronebeveiligingsbedrijf dat zich richt op het creëren van oplossingen die mensen, organisaties en kritieke infrastructuur beschermen tegen malafide drones. DroneShield produceert zijn eigen lijn van anti-drone producten. Het bedrijf werkt samen met overheden van over de hele wereld.

0 Reacties

    Plaats een reactie