Waar vind je een Mars-achtige landschap op aarde? Wetenschappers kwamen met NASA tot de conclusie dat de lavavelden in Ijsland het dichtste in de buurt komen. Hier gaat men speciale NASA-drones testen, voordat deze de ruimte in gaan.

Drones testen

Wetenschappers van de Universiteit van Arizona gaan hun Mars-drones testen in IJsland nadat ze een subsidie van $ 3 miljoen hebben ontvangen van NASA. De subsidie werd toegekend als onderdeel van een project dat rovers en drones combineert om meer van de rode planeet te verkennen.

Mars op aarde

Bij het zoeken naar de perfecte locatie kwamen ze de lavavelden in IJsland tegen, zo extreem dat ze het perfecte testgebied vormen voor een interplanetaire drone. Het Holuhraun-lavaveld is de specifieke plek die het team heeft uitgekozen om te testen, gecreëerd door een vulkaan die ongeveer vijf jaar geleden uitbarstte.


Helikopter-drone

De helikopter-drone van NASA, de Ingenuity, werd eerder dit jaar door NASA gelanceerd met de Perseverance Mars-rover. Met de drone kan NASA de planeet van bovenaf opnieuw bekijken. Net als een drone op aarde, zullen wetenschappers met de helikopter-drone high-definition beelden kunnen maken om zich beter voor te bereiden op toekomstige missies waarbij een rover of mens zou kunnen landen.

0 Reacties

    Plaats een reactie